Riki Galaliet Tri plectrum 9.00 mm
  • Riki Galaliet Tri plectrum 9.00 mm
  • Riki Galaliet Tri plectrum 9.00 mm

Riki Galaliet Tri plectrum 9.00 mm

€ 41,80

Plectrum gemaakt van Galaliet 36 x 36 mm

Aantal
  • done Gratis verzending vanaf €25,00
  • done Dé specialist in plectrums
  • done 3.000+ beoordelingen 9,9/10
  • done Achteraf betalen mogelijk
  • done Vragen? WhatsApp: +31 (0)641214478
Laatste items in voorraad

Handgemaakt in Frankrijk door Riki le Plectrier

Plectrum model met 3 punten, gemaakt van Galaliet. Het plectrum heeft een gravure op de voorkant en is glad aan de achterkant. 

Galaliet is een synthetisch plastic dat aan het einde van de 19e eeuw werd ontdekt en populair werd tijdens de art-decoperiode van het begin van de 20e eeuw. Het materiaal werd tot het midden van de jaren 70 vervaardigd, voornamelijk omdat het niet kon worden gevormd, wat leidde tot de ondergang door commerciële eindgebruikers en natuurlijk vertraagde de productie als gevolg van nieuwe, van olie afgeleide oorlogskunststofontwikkelingen. Het materiaal ontstaat door de interactie van caseïne en formaldehyde. Dit materiaal is extreem hard en zeer moeilijk te polijsten tot een hoogglans, in feite bijna onmogelijk om het perfecte hoogglans oppervlak te bereiken omdat het materiaal zo hard is, bijna als steen, vandaar de reden waarom het werd beschouwd als een perfecte edelsteenimitatie die zag er opvallend echt uit! Leuk weetje wat best raar is voor een 'plastic', Galaliet is een 'bio-plastic' en daarom biologisch afbreekbaar!

Bewegingsbesparing + meer speelkracht = minder speelinspanning!

Deze Plectrum is veel dikker dan de norm. Het idee is om beweging te minimaliseren en de handkracht van de gitarist te vergroten. Er is minder inspanning nodig om te spelen, wat een verademing is voor de speler. Als gevolg hiervan zal hij minder krampen en spanningen hebben, wat erg handig is voor gitaristen die lijden aan artrose, tendinitis of andere spierproblemen. Dit is natuurlijk ook heel interessant voor de avontuurlijke gitarist die geen van deze problemen heeft, want dit biomechanische fenomeen kan hem ook helpen om meer precisie, kracht en snelheid te krijgen!

Handgemaakt (gezaagd, gesneden, gevormd en gepolijst) met alleen elektrisch gereedschap uit de werkplaats.

De afmeting van het plectrum is: 36 x 36 mm en is 9.00 mm dik!

Datasheet

Dikte
9.00 mm
Kleur
Bruin
Type plectrum
Triangle
Materiaal
Galaliet

Specifieke referenties