Hufschmid Granite Anvil plectrum 10.00 mm

€ 39,95

Galalith plectrum 39 x 35 mm

Aantal
  • done Gratis verzending vanaf €25,00 binnen NL
  • done Dé specialist in plectrums
  • done 2.900+ beoordelingen 9,8/10
  • done Achteraf betalen mogelijk
  • done Vragen? WhatsApp: +31 (0)641214478

Bewegingsbesparing + meer speelkracht = minder speelinspanning!

's Werelds eerste dikke (8 mm +) massieve Galalith-plectrums!

Patrick Hufschmid heeft zijn handen op deze, ultra zeldzame oude vintage begin jaren 60 voorraad Galalith/Casein, weten te leggen die eruitziet als graniet!

Galalith is een synthetisch plastic dat aan het einde van de 19e eeuw werd ontdekt en populair werd tijdens de art-decoperiode van het begin van de 20e eeuw. Het materiaal werd tot het midden van de jaren 70 vervaardigd, voornamelijk omdat het niet kon worden gevormd, wat leidde tot de ondergang door commerciële eindgebruikers en natuurlijk vertraagde de productie als gevolg van nieuwe, van olie afgeleide oorlogskunststofontwikkelingen. Het materiaal ontstaat door de interactie van caseïne en formaldehyde. Dit materiaal is extreem hard en zeer moeilijk te polijsten tot een hoogglans, in feite bijna onmogelijk om het perfecte hoogglans oppervlak te bereiken omdat het materiaal zo hard is, bijna als steen, vandaar de reden waarom het werd beschouwd als een perfecte edelsteenimitatie die zag er opvallend echt uit! Leuk weetje wat best raar is voor een 'plastic', Galalith is een 'bio-plastic' en dus biologisch afbreekbaar!

Galalith wordt beschouwd als het enige echte alternatief voor Tortoiseshell, dat vroeger de standaard voor plectrummateriaal was. 

Hufschmid plectrums zijn veel dikker dan de norm. Het idee is om beweging te minimaliseren en de handkracht van de gitarist te vergroten. Er is minder inspanning nodig om te spelen, wat een verademing is voor de speler. Als gevolg hiervan zal hij minder krampen en spanningen hebben, wat erg handig is voor gitaristen die lijden aan artrose, tendinitis of andere spierproblemen. Dit is natuurlijk ook heel interessant voor de avontuurlijke gitarist die geen van deze problemen heeft, want dit biomechanische fenomeen kan hem ook helpen om meer precisie, kracht en snelheid te krijgen!

Patrick Hufschmid heeft ongeveer 60 minuten werk nodig om een ​​enkel gegoten acryl Anvil plectrum te maken.

De afmeting van de plectrum is: 39 x 35 mm en is 10 mm dik!

Specifieke referenties